Verhuist Naar Engeland vanwege Jeugdzorg Nederland

Een gezin 2 volwassenen en 3 kinderen van 3, 4 en 6 jaar oud zijn verhuist naar Groot Brittannië, en hebben dat besluit genomen na in maart 2011 door dat zij door BJZ Limburg van diverse dingen beschuldigd zijn welke geheel onjuist zijn.
Verhuist Naar Engeland vanwege Jeugdzorg Nederland
Zij hebben eerst goede ondersteuning gehad van BJZ in de vorm van snelle hulp richting de voedselbank, en wat ondersteuning om het huishuiden wat op de rit te krijgen (tijdens en kort na zwangerschap)

En dit is hun verhaal!

Toen alles beter ging is BJZ continu gaan beweren dat wij hun voorwaarden niet nakwamen, wat onjuist is (ik heb alle gesprekken opgenomen, en heb afspraken kunnen terug luisteren)
Op een gegeven moment zijn zij zelfs met leugens/onwaarheden gekomen en hebben en zijn met die informatie naar een 3e partij gezonden om beslissing te nemen (ik denk dat het raad voor kinderbescherming was maar weet niet zeker)
Wij vreesde hierdoor voor uithuisplaatsing aangezien we diverse gevallen hiervan kennen in onze omgeving, en in een gesprek met hun konden zij ons ook geen uitsluitsel geven.

Omdat we alle vertrouwen kwijt waren, en zij onjuiste gegevens als beslissingen materiaal gebruiken hebben wij besloten om alles achter te laten en te vertrekken (DIRECT)

We hebben ons eigen huis wat we in 2007 gekocht hebben achtergelaten, inclusief ALLES er in en er omheen.
We zijn vertrokken naar België waar we een stacaravan geregeld hadden en hebben daar 3 maanden gewoond.
In die tijd hebben we wel contact gehad met BJZ België, en zij waren op de hoogte van praktijken in NL en hun mening over ons verschilt geheel van die van NL.

Omdat vinden van een woning lastig is als er geen werk is, en omgekeerd.

Maar in een vakantie naar Engeland 3 maanden later heeft alles veranderd, tijdens die vakantie kreeg ik een baan aangeboden, en we hebben ons in de UK gevestigd.

Het eerste jaar in de UK hebben we gedaan zonder enige benefit(uitkering) maar na een jaar hebben we ook dit aangevraagd en met deze hulp kunnen we nu goed rondkomen, en ons eigen bedrijfje hier groeit langzaam maar gaat de goede kant op.

In Nederland zijn we geheel verdwenen, we hebben alles achtergelaten en niet meer omgekeken.
Ik weet dat het huis via executie verkocht is, en ik heb nog een kleine lening open staan.
Maar eerst gaat ons lever hier voor, en als ons leven hier geweldig is, dan gaan we eens kijken of Nederland nog geld van ons gaat krijgen.

De leugens en onwaarheden welke uiteindelijk de drempel waren was een voorval op 30 december 2010.
in de relatie hadden wat wrijving op sommige momenten, en mijn vrouw gaf aan weg te gaan en naar mijn vader te gaan (200km verderop) en ik heb haar gezegd als dat is wat zij wil dan moet je dat doen.
zij is op dat moment het huis verlaten en weg gegaan.
Ik heb omdat zij toch langdurig weg zou zijn, de knip op de deur gedaan (en deze kon dus niet meer van buiten geopend worden)
Mijn vrouw heeft echter anders besloten en stond om 4 uur in de nacht voor de deur met de taxi welke zij terug genomen had, maar kon dus het huis niet in.
Zij heeft geprobeerd om mij te bellen maar ik heb het geluid van mijn telefoon stil staan en werd daar niet direct wakker van, ook heeft zij er niet aan gedacht om gewoon op de deurbel te drukken.

Omdat ze er niet in kon heeft ze geïnformeerd waar ze heen zou kunnen gaan (open vraag een politie gesteld) zij wou gewoon een paar uurtjes ergen heen zodat als het weer normaal dag was zij terug kon komen, de politie vindt het echter nodig om langs te komen, en deze stonden dus om 4 uur in de nacht met 2 auto’s en 4 man sterk voor de deur.
Ruim daarvoor was ik wakker geworden en zag ik de taxi voor de deur. Ik heb daarop de deur van zijn slot gedaan en het licht aangedaan daar.

Omdat zij hier niet opgelet heeft was de politie de eerste die de deur probeerde dus open was. En politie wou graag eerst met mij praten. En die komen dus mijn huis binnen.
Ik heb even met ze gepraat en zij zagen geen enkel probleem (ik ben juist GEEN agressief persoon, en het probleem wat ik had met mijn vrouw was juist omdat ik NIET praat/reageer op haar in mijn ogen gezeur over van alles en nog wat)

Politie is dus weer vertrokken en mijn vrouw kon naar binnen.

Echter op 2 Jan, krijgen wij bezoek van BJZ, omdat zij een melding van de politie gehad zouden hebben omdat er ook kinderen in huis waren (die lagen te slapen en hebben NIETS hiervan meegekregen totdat de politie ook hun kamer in komt stormen om te kijken of hun in orde zijn)

De melding van de politie zou zeggen dat mijn vrouw gezegd zou hebben dat “ze vreesde voor het leven van de kinderen” dit is absoluut geen uitspraak van haar geweest, zij kent mij en het laatste wie ik kwaad zou doen zijn mijn kinderen. en ze zegt zelf ook dat zij dit nooit gezegd heeft.

Echter nu staat deze tekst in de rapporten van BJZ.
We hebben van alles geprobeerd om de opnames te pakken te krijgen van de Meldkamer van de politie, aangezien er hier sprake is van een onjuiste melding.

Geen enkele medewerking van BJZ hierin, en er is gewoon geen mogelijkheid om hier de waarheid boven tafel te krijgen.
We hebben BJZ gevraagd om bewijs van deze melding/tekst, waarna zij komen met een printje van iets wat er uit ziet alsof het in notepad op de computer geschreven is, en wat geheel niet lijkt op iets wat politie ook maar zouden schrijven (ik heb voor justitie gewerkt en weet best het een en ander van taal en schrijfwijze van hun)

Maar vanwege deze melding hebben wij niet aan hun voorwaarde voldaan en zijn zij daarmee naar die andere organisatie gegaan, en omdat deze melding als 100% waarheid gezien word is dit zwaarwegend in een beslissing.

Wij hebben toen dan ook de beslissing genomen om weg te gaan.

het proces van verhuizing:
Die was er eigenlijk niet. We hebben onze kleding ingepakt (zeer beperkt) wat beddengoed meegenomen en het reisbedje (we hadden een zoon van minder dan een jaar)
We zijn naar de gemeente Heerlen gegaan, en hebben ons per direct uitgeschreven uit het bevolking register! Bestemming onbekend was de bedoeling, maar omdat ze iets moesten invullen hebben we aangegeven dat we naar België gingen.

Zodra we die papieren hadden zijn we naar de school gegaan waar de oudste op dat moment opzat (4 jaar toen) en we hebben hem opgehaald.
hij heeft nog even chips uitgedeeld in de klas, en we hebben een brief aan de lerares gegeven welke onze situatie uitlegt, ze was geschokt en had dit nooit verwacht maar kon het wel begrijpen.

We zijn vervolgens naar ons huis gegaan hebben de laatste spullen in de auto gedaan en zijn vertrokken naar de caravan die we in België op een camping in Zutendaal hadden staan, en waarvoor het grootste gedeelte van het seizoen ondertussen betaald was.

In de latere middag zijn we nog even terug gegaan naar Nederland, hebben daar wat gegeten in een restaurant en nog een paar spullen opgehaald uit het huis.
Nu met een veel veiliger gevoel, want omdat we geen inwoners meer zijn van Nederland heeft BJZ en de kinderrechter GEEN zeggenschap peer op dat moment.

We zijn in de komende maand nog een paar keer terug geweest om nog een paar kleine dingen op te halen. een paar foto’s de wasmachine, de wasdroger. en die hebben we allemaal in de voortent van de caravan geplaatst zodat we daar normaal alles konden doen.

Vervolgens hebben we alles achtergelaten.
Er zijn geen rekeningen meer betaald, geen dingen opgezegd, helemaal niets meer, er was geen geld op de Nederlandse bank rekening (we hebben een Belgische rekening geopend welke we gebruikte voor sommige dingen aangezien je tegenwoordig sommige dingen met je pas moet betalen)

We hebben de tijd kunnen overleven door het werk van mijn vrouw, en volledig dankzij haar hebben we de stappen kunnen nemen welke we genomen hebben.

IN Nederland heeft zijn een paar weken in de prostitutie gewerkt en diverse mannen ontvangen, dit was snel en makkelijk geld. niet echt de meest gebruikelijke baan, maar voor ons wel de redding geweest.

In België heeft zij dit werk voortgezet, en in België is dit een stuk beter dan in Nederland, de love hotels die je daar heb, en sommige clubs (waar je goede en slechte van heb)

dit inkomen heeft het mogelijk gemaakt om het 2e deel van de camping te betalen, en hiervan hebben we ook een abonnement op Plopsaland kunnen betalen, zodat de kinderen ook wat leuks hebben buiten de kleine en houden caravan.

ook hebben we hiervan geld apart kunnen zetten, waarmee we onze vakantie naar Engeland hebben kunnen bekostigen, dit heeft ons voorzien in de eerste 2 maanden in de UK.
eerste een paar weken rond trekken en kijken, en vervolgens uitzitten tot mijn eerste uitbetaling van het werk wat ik aangeboden gekregen heb.

Na het werk aangeboden te krijgen zijn we nog een keer terug geweest naar belgie om daar de caravan af te handelen aangezien de planning er niet was om terug te komen, wat we ook niet gedaan hebben.

Het werk in de UK heb ik 6-7 maanden gedaan, en in de eerste maand zaten we nog in een tent (nog steeds met de jonge kinderen) en daarna in een motel.

Omdat ik na 2 weken ziekte niet weer welkom was om te komen werken bij deze geweldige werkgever 😉 moest we opzoek naar een alternatief. en heeft mijn vrouw hier nadat de reserves bijna op waren weer in gesprongen en wederom in de erotiek gewerkt, hier door diverse mannen te ontvangen in de tijdelijke huis waar we woonde,

Ondertussen werken we nog steeds in de erotiek, maar deze is nu beperkt tot webcam werk, en dit levert een inkomen op variërend van 125 – 300 pond per week voor een paar uurtjes per dag werk.

Daarnaast heb ik mijn eigen business, welke langzaam groeit (is gebaseerd op continu inkomen van klanten welke eenmalig binnengehaald zijn, dus dit gaat alleen maar omhoog, en niet meer omlaag, het duurt echte wel wat langer tot het een vol inkomen is, maar de vooruitzichten zijn echt heel erg goed hiermee en we gaan de goede kant op

Nadat we eerste een jaar zonder enige uitkering (benefit) gedaan hebben, hebben we deze nu ook aangevraagd. Dus de childbenefit (kinderbijslag) is hier nu wekelijks 47 pond en we krijgen ook huursubsidie (144 per week)
De gemeentelijke belasting hebben we vrijstelling van en was dus 0 (regels zijn nu aangepast en nu betalen we 14 in de maand)

Het vinden van werk, starten van een eigen bedrijf, en je vestigen in de UK is zeer makkelijk
Geen papieren nodig, gewoon verhuurder aanspreken en huren, je moet allen wel rekening houden met een borg en vooruit betaling. De borg is vak 1.5 tot 2 keer de huurprijs net zoals in Nederland.

Werk kan je ook doen zonder vergunning, want als Europeaan kan je hier overal wonen en werken.
Je rijbewijs is gewoon geldig, en je ID ook dus je hoeft echt niets te regelen om je hier te vestigen.

Als ons inkomen echt goed is, en we het kunnen financieren willen we een opvang opzetten, om die eerste stappen in de UK voor BJZ slachtoffers makkelijker te maken, maar dat is een meerjarig plan voor ons.

BJZ NL heeft contact opgenomen met BJZ België, en deze hebben wij ook gesproken, met resultaat dat BJZ NL GEK is, alles met ons was oké.
BJZ België weer dat wij naar de UK wilde gaan en zij stonden daar achter, en mochten we terug komen en hulp nodig hebben met vinden van huis en werk dan konden we contact opnemen en zouden zij hierbij helpen

In de UK is er geen contact geweest met BJZ UK, en we hebben geen enkel contact met Nederland ander dan met familie over het internet

Er zijn zeer beperkt aantal mensen die ons adres kennen, al zou dat wel eenvoudig te vinden zijn als iemand dat wil.
Het eigen bedrijf is ten slotte vrij makkelijk te vinden, en mijn naam is ook niet echt een geheim.

BJZ heeft ons veel pijn gedaan, zijn hebben ons gepusht in de erotiek aangezien ze geen andere opties open lieten.
BJZ heeft er voor gezorgd dat we Niet meer naar NL komen, stel ze zouden nog iets uithalen, en toch de kinderen willen afnemen, alleen de angst daarvoor al.

We hebben NL achtergelaten met schulden, we hadden een eigen huis welke ondertussen vie executie verkoop verkocht is, we hadden een lening van 7000 euro welke ook niet verder afbetaald is. En ik heb tijdens een van onze laatste bezoeken aan NL na het vertrek een bekeuring gekregen voor onverzekerd rijden welke nooit betaald is.

Mocht ik dus in NL zijn en aangehouden worden dan verlangen ze die bekeuring direct contant wat ik niet kan betalen en dus zetten ze je gevangen tot het betaald is (aangezien ik nu buitenlander ben)

Al met al, bezoeken van familie in NL is geen optie meer voor ons, wij beperken ons tot België, en als iemand ons wil zien kunnen ze de grens over komen naar België. dit is zeker een effect op ons nu nog steeds.

Er zijn trouwens nog meer onwaarheden, Maar BJZ heeft LETTERLIJK gezegd dat hun bevindingen NIET gebaseerd zijn op Waarheid maar op MENING van de “hulp”
Zij gebruiken dit echter wel als zijnde waarheid in hun rapporten.

Groet,
Van ons 5jes (2 adult en 3 kinderen nu 3, 4, en 6 jaar)