Comfortabele luiers

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, wat ook niet geheel onbelangrijk is voor de toekomst van de baby. Maar wegwerpluiers zijn weer een stuk makkelijker om mee te werken en besparen veel moeite.

Wegwerp en wasbare luiers. Beide luiers hebben zo hun voor en nadelen. Een wegwerp luier heeft als voordeel dat het over het algemeen als iets minder irritant door de baby wordt ervaren. Het vocht wordt namelijk omgezet in gel waardoor de billen droger blijven. Maar sommige baby’s zijn gevoelig voor deze gel waardoor er weer irritatie kan optreden.

Luiers zijn handige hulpmiddelen die er voor zorgen dat de baby de omgeving en zichzelf niet bevuilt. Er zijn een hoop verschillende soorten luiers maar ze zijn over het algemeen onder te verdelen in twee categorie├źn.

wasbare luier
Wasbare luiers absorbeert het vocht maar de luier kan maar een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen. Dus wanneer er teveel vocht wordt opgenomen dan zullen de billen dus een beetje vochtig zijn. Maar bij regelmatige verschoning zal dit beperkt worden.